maandag 1 april 2013

Geen inkomen? Ga zo snel mogelijk aan het werk!

Geen inkomen of te weinig inkomen? Het allerbelangrijkste en allerbeste wat je kan doen op dit moment is zo snel mogelijk gaan werken, gewoon in loondienst. Ga werken. Alsjeblieft.

Dit is wat je moet doen: ga zo snel mogelijk werken in loondienst.

Na 4 jaar in de problemen te hebben gezeten kan ik mijn recht zeggen dat inkomen wel het allerbelangrijkste in het leven is. Als je geen inkomen hebt of je hebt te weinig inkomen is er maar één manier om het probleem op te lossen en dat is: zorg voor meer inkomen. Zo snel mogelijk zelfs.

En hoe zorg je nou voor meer inkomen? Niet met een bijstandsuitkering, nee, gewoon door weer te gaan werken. Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen, maar als je geen inkomen hebt, heb je daar helemaal niets aan, omdat tijd inruilen voor geld (werken dus) gewoonweg één van de makkelijkste manieren is om snel aan geld te komen als je zonder inkomen zit. En met werken vul je je inkomen dus weer wat aan.

Als je geen inkomen hebt, zit er maar één ding op, en dat is: werken.

Want een tekort aan inkomsten levert een groot probleem op. Een heel groot probleem. Denk bijvoorbeeld aan schulden. En als je in de schulden zit, zie er dan maar weer eens uit te komen met al die oplopende bedragen die tot stand komen omdat je niet genoeg inkomen hebt. Die bedrijven gooien er elke maand een bak geld bovenop, maar jij krijgt aan de andere kant geen inkomsten binnen. Zie je wat er gebeurt? Dat gat tussen uitgaven en inkomsten wordt véél te groot. Echt veel te groot. Zie daar maar weer eens bovenop te komen wanneer je begint met werken.

Denk ook aan de vele extra incassokosten die er per bedrijf bij zullen komen. Eventjes te laat met betalen? 1e herinnering, een aanmaning daarna en tot slot een laatste herinnering. Zo verstuurd. Daarna ben je de pineut en komt er minstens 40 euro incassokosten bij. Let wel, per schuld! Ook dat moet je allemaal gaan betalen en daar kom je niet zomaar weer onder uit.

Geen inkomen hebben is dus eigenlijk het slechtste wat je kunt doen zoals je ziet. Regel zo snel mogelijk een inkomen!

Maar niet alleen dat, dat ene probleem groeit verder door tot een hele hoop andere, gerelateerde problemen. Daar kan je een depressie van oplopen en in de stress door raken. Eén van de vele andere gevolgen dat een gebrek aan inkomen heeft, is dat je het overzicht compleet kwijtraakt. Overzicht bijvoorbeeld, in alle dingen die je moet doen.

Een gebrek aan overzicht leidt weer tot vele andere problemen. Vele problemen. En dit wil je echt niet. Stress, depressie, verlies van levenslust, etc. etc. En de problemen komen uit het niets. Je ziet ze niet aankomen, maar wordt er gewoon door verrast. Hoppa. Dat is wat er gebeurd. Waarom?

Omdat je in het leven geld nodig hebt om op een normale manier, en vooral zonder al te veel problemen, te kunnen leven. Heb je geen geld, dan leef je met problemen en stress/angst. Allemaal het gevolg van "geen inkomen".

Ga daarom werken. Nu gelijk op zoek naar werk gaan. Alsjeblieft. Jouw doel moet nu zijn om zo snel mogelijk van geen inkomen naar voldoende inkomen te gaan.

Is er geen andere manier om mijn inkomen aan te vullen? Ja, met een uitkering. Hier vind je alle uitkeringen en regelingen en hier ook alle uitkeringen waar je gebruik van kunt maken. Ik zeg je er wel één ding bij: doe het niet. Keer op keer blijkt dat je beter kan gaan werken en gewoon moet blijven werken. Bijvoorbeeld om geen gat in je CV te creëren. Hoe langer je op de bank blijft zitten en niets doet, des te moeilijker gaat het worden om weer serieus werk te vinden. Of je moet postbezorger willen worden, dan maakt het niets uit.

Niet dat postbezorging een rotbaan is, als je zonder inkomen zit, moet je werkelijk alles aannemen. En ik bedoel, echt alles. Je moet zo snel mogelijk aan het werk, dat is het allerbelangrijkste Echt waar hoor, ik hoop dat je nooit in de ellende komt waar ik in gezeten heb. Vermijd depressies en andere (financiële) problematiek en ga zo snel mogelijk aan het werk. Vandaag nog!

Want inkomen is van levensbelang. Werken dus ook.

Op het moment dat je werk hebt, heb je ook een inkomen. Van "geen inkomen" is dan gelukkig geen sprake meer en je kunt weer beginnen met het opbouwen van je leven. Niet tevreden me de baan die je hebt? Denk tijdens het werken aan een betere toekomst. Beeld je een beter leven in en stel doelen op om dat betere leven te bereiken. Op het moment dat je een betere baan hebt gevonden en je inkomen weer gezond is, dan kun je zelfs gaan nadenken over het opbouwen van een extra inkomen of extra geld verdienen

En nog een laatste tip. Heb je nu geen inkomen en mocht je overwegen om als freelancer te gaan werken of ondernemer te worden, lees de tips in dit artikel dan even heel, heel, heel erg goed door en let vooral op tip nummer 1 in dat artikel. Komt tie: Bedrijf starten vanuit loondienst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten