zaterdag 16 maart 2013

Ik moet nu direct meer inkomen hebben

16-03-2013, 14:34 uur,
Ik moet nu direct meer inkomen hebben, omdat ik zonder inkomen zit (er is momenteel te weinig inkomen om van te kunnen leven). Het inkomen valt dus zwaar onder het bijstandsniveau en is dus echt laag. Heel erg laag. Als ik mijn inkomensprobleem niet snel oplos, wordt de situatie steeds slechter en slechter en uiteindelijk zelfs levensgevaarlijk.

Hieronder volgt mijn stappenplan om de situatie te verbeteren.

Direct meer inkomen stappenplan

Stap 1: Regel zo snel mogelijk een bijstandsuitkering

Ik ben zelfstandige. Dat betekent dat ik de BBZ regeling in orde moet maken en dat ik bij aanvraag mogelijk recht heb op een voorschot. Maar eigenlijk onderneem ik part-time. Dat betekent dat ik mogelijk recht heb op een bijstandsuitkering. Ook daarbij heb ik mogelijk recht op een voorschot. De aanvraag voor een bijstandsuitkering loopt al en ik heb een werkopdracht meegekregen. Om direct meer inkomen te hebben is het belangrijkste doel op dit moment dus: De werkopdracht van de gemeente zo snel mogelijk in orde maken. 

Plan van aanpak:
De werkopdracht van de gemeente zo snel mogelijk afronden is nu het allerbelangrijkste doel (maak Google Docs hierover) Doe dit in de kelder allemaal. Ga desnoods ergens buiten (bieb?) zitten om de werkopdracht af te maken.

Nu is het zaak om de werkopdracht uiterlijk woensdag 10 april 2013 afgerond te hebben. 12 april heb ik een afspraak om alles in te leveren. Hier is dus een planning voor nodig en op deze pagina vind je mijn planning.

Stap 2: Vind zo snel mogelijk werk

Omdat het ondernemen nu nog niet voor voldoende inkomen zorgt, moet ik zo snel mogelijk gaan werken, aangezien werken in loondienst de beste manier is om snel aan inkomen te komen. Via een uitzendbureau kom ik waarschijnlijk veel sneller aan werk én bovendien word ik sneller uitbetaald. (sneller inkomen).

Interessante links over werken in loondienst:

1) https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/meer_weten/kansen_vergroten
2) https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/meer_weten/werktraject
3) https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/meer_weten/werk_zoeken
4) http://www.goeievraag.nl/vraag/financien-werk/carriere-werk/snel-werk.378519
5) http://zakelijk.infonu.nl/banen/80857-ik-zoek-werk-hoe-vind-je-snel-een-baan.html

Plan van aanpak:
Het is dus de bedoeling om zo snel mogelijk (in de kortst mogelijke tijd) aan werk te komen (z.s.m. werken in loondienst) en dat het liefst via een uitzendbureau te regelen. Werken via uitzendbureau betekent sneller inkomen. Maar focus vooral op werken in loondienst. Om dit doel te bereiken wil ik een nieuwe Google Docs gaan aanmaken (later vandaag). Ik heb trouwens ook al een Google Docs aangemaakt hierover. Verder wil ik mijn blog over werken in loondienst herstarten en goed doorlezen en daar elke dag een nieuw bericht op plaatsen (minstens 1).

Verder wil ik een aantal websites zo goed mogelijk in de gaten gaan houden en vooral volledig gaan bestuderen. Het gaat om:

 1. http://www.werk.nl
 2. http://www.uitzendbureau.nl
 3. Google "uitzendbureau" en zorg dat je alle vacatures bekijkt en opvraagt van alle uitzendbureau's die je tegenkomt.
 4. http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=130145
Verder wil ik een dagboek bijhouden (online) over dit doel: "zo snel mogelijk werken in loondienst", en er elke dag een nieuw bericht in plaatsen.

Tot slot wil ik de volgende termen gaan Googlen voor meer informatie:
 • werken via uitzendbureau
 • snel werk vinden

Stap 3: Zakelijke opdrachten zo snel mogelijk afronden

Dit is het allergrootste probleem in mijn leven. Het lukt maar niet om de zakelijke projecten af te ronden, waardoor ik niet voldoende inkomsten binnenhaal. Hier wil ik vooral elke dag heel veel over gaan schrijven op mijn blog zakelijkeprojecten.blogspot.com. Ook de zakelijke opdrachten zorgen namelijk voor meer inkomsten, dus dit maakt het heel belangrijk om dit geregeld te hebben. En zodoende dus snel meer inkomen te hebben.

Ook wil ik helemaal opnieuw beginnen met ondernemen. Bekijk deze pagina: https://www.werk.nl/portal/page/portal/werk_nl/werknemer/meer_weten/werk_zoeken/eeneigenbedrijf

Wat is het probleem?
 • Ik werk niet op de momenten dat het nodig is?
Wat is de oplossing?
 • Uitzoeken hoe ik aan het begin van de dag, elke dag van 10-18 uur, direct aan het werk kan gaan
 • Google Docs, txt bestanden en blogartikelen maken over zakelijke projecten en de problemen die zich voordoen. Heel veel schrijven, dat helpt zeker.
 • 100 nieuwe regels opstellen voor zakelijke projecten 2.0 waar ik me beslist aan moet houden.
Nog meer oplossingen:

1) Tijdlog bijhouden
2) Pomodoro en andere software gebruiken
3) Steeds a4's en txt bestanden schrijven
4) Dagelijks werken van 10 tot 18 uur
5) 100 strenge regels opstellen (reeds gedaan?) en deze continu opvolgen en naast je houden
6) Online tips en informatie zoeken (check ook het .txt bestand op de bedrijfslaptop)
7) GEWOON DOEN!

Stap 4: Wat kan ik nog meer doen om bovenstaande problemen in de kortst mogelijke tijd op te lossen?

 • De hele tijd erover nadenken en oplossingen vinden

Stap 5: Wat wil ik eigenlijk uiteindelijk? School! De rest van mijn hele leven

Uiteindelijk wil ik voor mezelf een dagelijkse situatie creëren waarbij ik:

1) Niet meer zoveel hoeven te werken (althans, niet elke dag)
2) De hele dag aan school en alle andere gerelateerde zaken kan werken (start dus ook een school blog)

Kijk, scholing is gewoon echt het allerbelangrijkste wat er is in het leven (naast inkomen!), en ik heb een achterstand. Nu wil ik beginnen met basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Onderwijs
 • De vraag die ik mezelf moet stellen is of het nu slim is om een MBO niveau 2 opleiding te volgen. Zo krijg ik wel een flinke studiefinanciering, maar moet ik andere belangrijke dingen deels of in zijn geheel laten vallen.
 • Waarom denk ik dat dat niet verstandig is? In de eerste plaats omdat ik veel basis mis en daar het eerste mee wil beginnen. Ik wil de basis niet overslaan. Bovendien heb je een goede basis nodig om de lesstof goed te kunnen begrijpen. Dat is dus niet echt een optie nu. Verder heb ik nu een toekomst met mijn bedrijf en oefen ik een vak uit dat overeen komt met mijn toekomstdoel. Met andere woorden, ik wil er zeker niet van af, dit vak (SEO) is een onderdeel van mijn toekomst en een goede opstap naar online marketing (waar ik uiteindelijk ook een deel van mijn toekomst van wil maken). Daarnaast is er geen sprake van dat ik mijn bedrijfnaam wil opzeggen en mijn bedrijf wil verliezen. Geen sprake van. Geen optie. Goed, een andere reden is dat ik mijn concentratie in de klas niet kan behouden en zelfstandig beter kan leren. Ik raak snel afgeleid waardoor ik essentiele lessstof mis. Bij ziekte of te laat komen mis ik veel en mijn buikprobleem speelt soms ook een belangrijk probleem. Ook dit kan voor klachten in de les zorgen. Het snelle lestempo is ook een probleem. Mis je iets, dan heb je het ook echt gemist en dan kom je verder in de lesstof flink vast te zitten, omdat je essentiele kennis tekort komt. Punt. Verder wil ik alle nadelen en voordelen van klassikaal onderwijs gaan verzamelen en erover bloggen en alle nadelen en voordelen va thuisonderwijs ook. Ik ben gewoon echt niet geschikt voor klassikaal onderwijs. Punt. Dat gaat niet lukken om de redenen hierboven en wellicht zijn er nog meer redenen. Deze wil ik gaan verzamelen nu.
 • Ik wil wel gaan proefstuderen op verschillende scholen om te kijken of het mij bevalt en wat er precies gebeurt.
 • Hier staan andere vormen van onderwijs: http://nl.wikipedia.org/wiki/Onderwijs#Specifieke_vormen_van_onderwijs
 • Thuisonderwijs is de beste optie voor mij, alleen dan heb je wel discipline nodig, heb ik dat wel? Kan ik dat ontwikkelen? Uitzoeken! En ook googelen!
 • Naast school (basisonderwijs en voortgezet onderwijs http://nl.wikipedia.org/wiki/Basisonderwijs en http://nl.wikipedia.org/wiki/Voortgezet_onderwijs volledig bestuderen en http://loi.nl/ ook) wil ik diverse cursussen gaan doen die gericht zijn op mijn interesses (om mezelf meer waard te maken), te beginnen met Google Engage, Studieplan Online Marketing en LOI Zoekmachine marketing. 
Het doel is: op de één of andere manier zodanig veel geld verdienen dat ik dagelijks 8 uur aan mijn school kan werken. IB groep is één optie. Geld verdienen op internet is een optie. Werken in loondienst is een optie. Zelfstandig ondernemen is een optie. Passief inkomen is een optie. Uitkering of geld van de overheid is misschien een optie (speciale regelingen). Maar het allerbelangrijkste is eerst: zorgen voor inkomen

Als je overigens denkt aan thuisonderwijs, dan is LOI een mogelijkheid.

Plan van aanpak:
1) Eerst proeflessen voortgezet onderwijs maken om mezelf te testen
2) Dan alles over de LOI te weten komen en lezen op internet
3) Dan nadenken over de kosten en het openen van een aparte LOI bankrekening of iets


Geen opmerkingen:

Een reactie posten